icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bankieren met Windows 95/98/ME: laatste update nodig

Nieuws|

Gepubliceerd op:22 september 2006


Wie internetbankiert bij ABN Amro of de Postbank met Windows 95, 98 of ME, kan zonder de laatste updates voor een gesloten virtueel loket komen te staan. ABN Amro heeft recent besloten, met het oog op de veiligheid, specifieke aanvullende technische eisen te stellen aan zijn klanten die internetbankieren. Voor gebruikers van de drie genoemde besturingssystemen levert dit geen problemen op mits zij de laatste updates hebben, zo verzekert de bank. De Postbank volgt het initiatief van ABN Amro eind dit jaar.

<img height="132" alt="Internetbankieren" hspace="5" src="http://212.72.56.204/images/themas/dossierpaginas/klein/internetbankieren_euroteken.jpg" width="200" align="left" vspace="5" border="0">In de praktijk komt het erop neer dat consumenten met de laatste beschikbare updates voor deze Windows-versies gewoon kunnen blijven internetbankieren. De Consumentenbond heeft ABN Amro verzocht duidelijke informatie over de verandering aan zijn klanten te geven.

Veiligheid
Het initiatief van de banken draagt bij aan de veiligheid. Bij oudere versies van Windows kan de beveiliging van het dataverkeer onder de maat zijn. Het is in het belang van de consument, dat zijn betalingsverkeer goed is beschermd.

Consumenten die de laatste updates hebben gedownload en goede beveiligingssoftware hebben geïnstalleerd (firewall, antivirus en antispyware) lopen de minste risico’s. Bij Windows XP is het dataverkeer voldoende beschermd.