icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vakantiegangers gaan veel minder betalen voor mobiel bellen

Nieuws|

Gepubliceerd op:12 juli 2006


Vakantiegangers die binnen Europa met hun mobieltje bellen, gaan vanaf volgend jaar zomer veel minder betalen.  Dat heeft de Europese Commissie woensdag 12 juli besloten.

De concurrentie tussen mobiele operators bij mobiel bellen en gebeld worden in het buitenland werkt niet, bijvoorbeeld omdat het kiezen van het goedkoopste netwerk voor consumenten lastig is. Het gevolg daarvan is dat zij te veel betalen. De Europese Commissie heeft nu besloten stevig in te grijpen door de tarieven te reguleren.

Actie
Voor consumenten is dit stevige ingrijpen een zeer goede zaak, aldus de Consumentenbond, want het zal leiden tot fors lagere tarieven. Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie moeten het besluit van de Europese Commissie nog wel goedkeuren en de mobiele operators voeren een heftige lobby om het stevige ingrijpen in hun tarieven te voorkomen. De Consumentenbond blijft daarom, samen met zijn zusterorganisaties in andere Europese landen, actie voeren voor lagere tarieven voor de vakantiegangers.