icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Virus in Windows

Nieuws|

Gepubliceerd op:4 januari 2006


In Windows is een lek aangetroffen waar een virus makkelijk misbruik van kan maken. Momenteel is een virus actief dat zich verspreidt via MSN Messenger. Ook is er een mailbericht dat het virus verspreidt. Verraderlijk is dat het virus wordt meegestuurd in berichten die van bekenden afkomstig lijken te zijn. Als de computergebruiker op een bijgevoegd plaatje klikt, wordt de computer geïnfecteerd.

Beveiligingsspecialisten waarschuwen voor plaatjes met de naam 'xmas-2006FUNNY.jpg'. De e-mail waarvan is vastgesteld dat het dit virus bevat heeft als onderwerp 'happy new year”. In het bericht staat 'picture of 2006' en de bijlage draagt de naam 'Happy New year.jpg'. Computergebruikers moeten dus deze koppelingen niet openen. Maar ook met andere plaatjes en links moet men voorzichtig zijn zolang Microsoft het gat niet gedicht heeft.

Lek dichten
Microsoft heeft aangekondigd op 10 januari met een zogenaamde 'patch', een oplossing voor het lek, te komen. Tot die tijd zijn ook computers met de laatste beveiligingsupdates kwetsbaar. Ook gebruikers van internetbrowser Firefox. Het is dus zaak zeer voorzichtig te zijn met snelkoppelingen en plaatjes die u krijgt toegestuurd. Open alleen die koppelingen waarvan u zeker weet dat openen geen kwaad kan.