icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pensioen krijgt meer aandacht

Nieuws|

Gepubliceerd op:4 mei 2007


Uit het jaarlijks onderzoek van de Stichting Pensioenkijker.nl, waar ook de Consumentenbond aan deelneemt, blijkt dat mensen iets bewuster bezig zijn met hun oudedagvoorziening. 15 % van de ondervraagden is op dit moment goed op de hoogte van het eigen pensioen, vorig jaar was dat nog 10%.

De meeste mensen maken zich niet druk om hun pensioenvoorziening en gaan er van uit dat het wel goed komt als het eenmaal zover is. Zorgelijk is dat mensen in het algemeen pas bij 55-plus vaker over het eigen pensioen nadenken. Het is verstandiger om al op jongere leeftijd een beeld te vormen over de oudedagsvoorziening. Mocht er een financieel gat dreigen, dan kan daar bijtijds een aanvulling in plaatsvinden.

Uniform pensioenoverzicht
De Consumentenbond heeft jarenlang gepleit voor het verstrekken van uniform pensioenoverzicht aan consumenten. Hiermee moeten consumenten op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de hoogte van hun pensioen op het moment dat zij stoppen met werken. De bond zal er op toezien dat pensioenaanbieders dit overzicht gaan verstrekken én of het consumenten voldoende helpt om inzicht te krijgen in hun
pensioensituatie.

Zie ook pensioenkijker.nl