icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbond staakt bemiddelingsactie KPN Internetplusbellen

Nieuws|

Gepubliceerd op:4 mei 2007


 Een dame meldt zich in de zomer van 2006 als klant bij KPN voor Internetplusbellen. Aangezien zij ruim een half jaar later nog steeds niet kan internetten, sluit zij zich aan bij de bemiddelingsactie van de Consumentenbond. Tijdens die bemiddelingsactie rapporteert KPN aan de bond dat het telecombedrijf op 28 januari 2007 de klant heeft gesproken en het probleem naar tevredenheid van haar is opgelost. Als de bond eind april 2007 alle deelnemers aan de actie nabelt, blijkt echter dat zij in werkelijkheid nog steeds niet kan internetten. KPN heeft haar onlangs nog wel gebeld, met de vraag of zij misschien geïnteresseerd is in Internetplusbellen…

De Consumentenbond stopt definitief met de bemiddelingsactie voor 1.000 van zijn leden met klachten over KPN Internetplusbellen. Na vijf maanden is KPN nog steeds niet in staat alle problemen adequaat op te lossen en betrouwbare informatie te geven over de afhandeling van de klachten van de leden van de bond.

De bond heeft daarom, mede in het licht van de onbevredigende wijze waarop KPN gedurende deze actie heeft gehandeld en de lange tijdsperiode, besloten dat verder overleg met KPN over de bemiddelingsactie zinloos is.

Informatiepakket
De Consumentenbond zal alle deelnemers aan de bemiddelingsactie een pakket sturen met informatie over hoe zij het contract met KPN kunnen beëindigen en hoe de andere aanbieders van internettelefonie scoren, en hoe zij eventueel een klacht bij de geschillencommissie kunnen indienen. De juristen van de bond hebben na onderzoek aangegeven dat een collectieve actie geen zin heeft, aangezien de rechter de gevallen als te verschillend zal bestempelen.