icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Veilig op internet met Suske en Wiske

Nieuws|

Gepubliceerd op:9 mei 2007


De nieuwste editie van Suske en Wiske ‘De Sinistere Site’ moet kinderen kennis laten maken met de gevolgen van onveilig internetten. De Consumentenbond heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze speciale editie, waarin veel praktische tips staan.

Kinderen maken veel gebruik van internet en proberen graag de nieuwste dingen uit. Ze kunnen op internet veel kennis opdoen, maar worden ook geconfronteerd met bijvoorbeeld phishing, virussen of spyware. Bovendien weten zij vaak niet met wie ze te maken hebben op chatsites of bij MSN. Dat maakt hen kwetsbaar.

Tandenborstel
Met wat eenvoudige tips kunnen zij ook veiliger op internet surfen. Een wachtwoord is bijvoorbeeld net als een tandenborstel, die deel je ook met niemand. Een andere tip: kijk uit met het geven van adresgegevens aan anderen of het maken van afspraakjes ‘in het echt’. Je weet nooit helemaal zeker wie er aan de andere kant zit. De Consumentenbond wil dat mensen zich op internet veilig kunnen bewegen. Consumenten zijn zelf verantwoordelijk voor hun surfgedrag, maar aanbieders moeten ervoor zorgen dat hun digitale producten en diensten voorzien zijn van een standaard beveiliging.