icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Axa weigert gratis nieuw slot te geven

Nieuws|

Gepubliceerd op:20 december 2007


Axa weigert op de oproep van de Consumentenbond in te gaan om iedereen, die een onveilig fietsslot van deze slotenfabrikant heeft gekocht, gratis een nieuw slot te geven. Axa heeft onveilige sloten geleverd maar haar klanten moeten nu kosten maken!

Sommige fietssloten van Abus en Axa blijken eenvoudig te kraken te zijn. Met behulp van een blanco sleutel kan een deel van de sloten met een paar simpele klikken worden opengemaakt.

Abus
Van Abus krijgt iedereen met een onveilig slot een nieuw slot toegestuurd. Het gaat hier om sloten van het type Protecta 48 en Protecta 4800, met een sleutelnummer dat met code F82 begint. Zie www.ringsloten.nl.

Axa
Bij Axa gaat het om 3 type sloten (583, SL7 en SL9) die verkocht zijn vanaf 1998 tot medio 2005. Axa biedt 50% korting op een extra kettingslot, zie www.axa-basta.nl. De Consumentenbond ziet geen juridische mogelijkheden om Axa te dwingen alsnog gratis nieuwe sloten te leveren of - afhankelijk van de omstandigheden - in ieder geval méér korting te geven.

 TIP Verzekeringsmaatschappijen hebben aangegeven gewoon uit te keren als een fiets met een onveilig slot wordt gestolen. Als u toch uw ringslot vervangt, dan moet u uw verzekeringsmaatschappij hier wel van op de hoogte stellen en de nieuwe sleutelnummers doorgeven. Let op: in veel Axasloten zit een anti-diefstalchip met gegevens; als u het slot vervangt, dan bent u die chip kwijt.