icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

ONVZ wijzigt voorwaarden zorgverzekering

Nieuws|

Gepubliceerd op:23 maart 2007


Zorgverzekeraar ONVZ gaat snijden in de aanvullende ziektekostenverzekering. Kosten die eerst wel gedekt waren, zijn dat na 15 april niet meer. De Consumentenbond heeft ONVZ om opheldering gevraagd. ONVZ-klanten die onaangenaam verrast zijn, kunnen zich bij de bond melden door het <strong>reactieformulier</strong>  in te vullen. De bond gebruikt de reacties (anoniem) in zijn overleg met ONVZ.

Begin dit jaar hebben consumenten een zorgverzekering gekozen. De inhoud van de diverse pakketten was daarbij een belangrijk aspect. Door al na ruim twee maanden de algemene voorwaarden te wijzigen, brengt ONVZ zijn klanten in een lastige situatie. Daarnaast is de termijn die de verzekeraar in acht neemt om de wijziging door te voeren – drie weken – bijzonder krap.
 
Overstappen
De Consumentenbond wijst klanten van zorgverzekeraar ONVZ erop dat ze nu het recht hebben om over te stappen naar een andere verzekeraar. Nadeel is dat het veel rompslomp met zich mee brengt. Bovendien bestaat de kans dat andere verzekeraars hen niet accepteren voor het aanvullend pakket.