icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Fabels over groenten uit pot en blik

Nieuws |

Gepubliceerd op:  20 maart 2007


Groenten uit pot of blik bevatten net zoveel vitamines als verse groenten. Hetzelfde geldt voor diepvriesgroenten. En ‘verse’ groenten kunnen in werkelijkheid soms al weken oud zijn. Over groenten uit blik, glas en uit de diepvries doen veel fabels de ronde. In de Gezondgids van maart geeft de Consumentenbond een overzicht van de feiten.

Vitamineverlies gering
Bij pot-, blik- en diepvriesgroenten zit er vaak slechts vier uur tussen de oogst van de groenten en het kant-en-klare product. Daardoor is het vitamineverlies gering. Aan de andere kant is er bij ‘verse’ groenten vaak een lange weg tussen het veld en het bord. Desondanks is er qua vitaminen, mineralen en vezels bij consumptie nauwelijks verschil tussen groenten uit pot of blik en verse groenten uit de supermarkt.