icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Eis consumentenorganisaties: wegwerpkaartjes in het chipkaart-tijdperk

Nieuws|

Gepubliceerd op:7 maart 2007


De Consumentenbond heeft, samen met de consumentenorganisaties verenigd in het Locov (ANWB, Fietsersbond, Landelijke Studentenvakbond, Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, Ouderenbonden CSO, Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer) de NS met klem geadviseerd de OV-chipkaart alleen in te voeren als is voldaan aan alle reizigerseisen en wanneer duidelijk is dat de klant er wat betreft reisgemak op vooruitgaat.

De consumentenorganisaties adviseren om de bestaande kaartjes pas af te schaffen wanneer het systeem ├ęcht werkt. De reiziger moet gewend zijn aan de chipkaart en deze moet door iedereen kunnen worden gebruikt. Voor incidentele reizigers moet er een eenvoudig wegwerpkaartje beschikbaar blijven. Ook de privacy van de reiziger moet worden gewaarborgd.

Uitgangspunt OV-Chipkaart
Volgens de plannen van de NS kan eind 2007 iedereen in de trein terecht met de OV-chipkaart en zullen op 1 januari 2009, samen met de strippenkaart, de papieren kaartjes verdwijnen. Voor de Consumentenbond is het uitgangspunt dat de OV-chipkaart reizen makkelijker en veiliger moet maken en niet duurder.