icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kosten bankpakketten stijgen

Nieuws|

Gepubliceerd op:15 februari 2007


Bankieren wordt steeds duurder voor consumenten. Uit een artikel in de Geldgids van maart 2007 blijkt dat niet alleen de kosten voor bankpassen of het aanhouden van een bankrekening stijgen. Ook minder zichtbare kosten voor bijvoorbeeld pinnen in landen buiten de eurozone nemen toe.

Consumenten die regelmatig op vakantie gaan naar landen als Denemarken, Groot-Brittanniƫ, Turkije of landen buiten Europa betalen bij de grote banken bij elke geldopname met hun pinpas een opslag bovenop de gewone koers die kan oplopen tot 1,2%. Daarnaast moeten zij voor elke geldopname nog een toeslag betalen die varieert van 1,82 euro tot 2,25 euro.

Gratis betaaldiensten
Concurrentie op de betaalmarkt juicht de Consumentenbond zeer toe, want zo er is voor consumenten meer te kiezen en komt er druk op de steeds verder stijgende tarieven voor allerhande betaaldiensten. Twee nieuwkomers op de markt (het Belgische Argenta en DSB Bank) laten zien dat het mogelijk is om gratis bankdiensten aan te bieden, zoals een gratis betaalrekening met gratis europas. Beide banken bieden op dit moment nog een beperkt assortiment aan zonder creditcard en alleen via internetbankieren.

Wat u bij verschillende banken voor een bankpakket betaalt, leest u in het dossier banken op Consumentengidsonline.