icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

www.ufoflug.com

Nieuws|

Gepubliceerd op:12 februari 2007


De Consumentenautoriteit heeft vandaag de website <strong>www.ufoflug.com</strong> uit de lucht gehaald naar aanleiding van een klacht van de Consumentenbond van 12 januari 2007. De reisorganisatie UFO (United Fly Organisation) bood op zijn website vluchten aan zonder dat vervoersvoorwaarden bekend waren. Bovendien was onduidelijk welke luchtvaartmaatschappij de vlucht zou uitvoeren.

De Consumentenautoriteit concludeert nu na onderzoek dat de website op diverse punten niet voldoet aan de geldende regels. Consumenten worden niet goed geïnformeerd, zo kon het gebeuren dat klanten een vlucht boekten, zonder dat zij hiervoor expliciet toestemming hadden verleend. Ook ontbraken noodzakelijke bedrijfsgegevens voor het stellen van vragen of het indienen van klachten.

Website offline
De Consumentenautoriteit heeft haar Duitse zusterorganisatie verzocht het Duitse bedrijf te benaderen met het verzoek de website uit de lucht te halen. Het bedrijf heeft aan dit verzoek gehoor gegeven voor wat betreft het deel van de site waarop Nederlandse consumenten vluchten konden boeken.

Lees ook:
Het persbericht van de Consumentenautoriteit
Consumentenbond waarschuwt voor website organisatie UFO (12 januari 2007)