icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Ruimere overstaptermijn zorgverzekering

Nieuws|

Gepubliceerd op:12 februari 2007


Duidelijke spelregels voor het wisselen van zorgverzekeraar en een ruimere overstaptermijn van minimaal twee maanden. Dat zijn belangrijke wensen onder zorgverzekerden, zo blijkt uit een peiling van de Consumentenbond onder ruim 2.400 mensen. De bond gaat bij het ministerie en bij Zorgverzekeraars Nederland opnieuw aandringen op veranderingen.
 
Een overgrote meerderheid van de ondervraagden (81%) wil een ruimere overstapperiode. Bij de vraag hoe lang die periode dan moet zijn kiest 66% voor een overstaptermijn van twee maanden, nog eens 21% wil drie maanden. Het afgelopen jaar was de overstaptermijn in de praktijk ruim een maand. Bovendien waren de regels toen erg onduidelijk en daardoor onvriendelijk voor de consument.

Nieuwe polis
Van de mensen die afgelopen jaar niet zijn overgestapt, geeft 80% aan dat men tevreden is met de huidige verzekeraar. Andere veel genoemde redenen om niet van zorgverzekeraar te wisselen zijn: andere verzekeraars niet beter of goedkoper, te grote administratieve rompslomp en te ingewikkeld.

Lees meer
Contact met uw verzekeraar