icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Eind aan dure schoolboeken

Nieuws|

Gepubliceerd op:7 februari 2007


Schoolboeken worden gratis voor ouders van kinderen in het voortgezet onderwijs. Dat staat in het  regeerakkoord dat op 7 februari 2007 is gepresenteerd. 

De Consumentenbond, die samen met oudervereniging Ouders & Coo het afgelopen jaar actie heeft gevoerd tegen dure schoolboeken, is tevreden.

Het beoogde nieuwe kabinet wil de aanschaf van schoolboeken in het voortgezet onderwijs laten lopen via de scholen, zoals dit ook al jaren in het basisonderwijs is geregeld. Door scholen verantwoordelijk te maken voor de aanschaf en distributie van schoolboeken gaat ook hier het principe gelden dat wie betaalt ook bepaalt. Scholen zullen dan minder snel boeken voorschrijven die duurder zijn dan noodzakelijk of nooit gebruikt worden.

Handtekeningen
De Consumentenbond heeft de afgelopen jaren intensief actie gevoerd tegen te dure schoolboeken, daarbij ondersteund door meer dan 8.000 handtekeningen van ouders. Overigens is Nederland een van de weinige landen binnen Europa die nog niet voldoen aan internationale afspraken over het kosteloos aanbieden van basis- en voortgezet onderwijs.

Lees ook:
Nieuwsbericht: Schoolboeken te duur
Nieuwsbericht: NMA bevestigt: schoolboeken veel te duur