icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

EU-claim regelt compensatie voor luchtpassagiers

Nieuws|

Gepubliceerd op:5 februari 2007


Heeft u te maken gehad met een overboeking of een annulering van een vlucht die vanuit de EU vertrokken is of naar een EU-land met een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in de EU? Dan heeft kunt u recht hebben op een compensatie die tussen de 250 en 600 euro ligt.

Om u te helpen deze vergoeding te incasseren, heeft het bedrijf ‘EU-claim’ vandaag een balie op de luchthaven Schiphol geopend. De Consumentenbond staat positief tegenover dit initiatief. EU-claim werkt op basis van ‘no cure, no pay’.

Uit een meldpunt van de Consumentenbond en een onderzoek van een internationale consumentenorganisatie blijkt dat passagiers lang niet altijd krijgen waar ze recht op hebben. Luchtvaartmaatschappijen beroepen zich snel op overmacht en wie het daar niet mee eens is, wacht een omslachtige, tijdrovende en dure weg naar de rechter. Hopelijk wordt de luchtvaartsector door middel van deze financiële prikkel aangezet tot een andere bedrijfsvoering waarbij annulering en overboeking niet meer schering en inslag zijn.
 
De Consumentenbond pleit al geruime tijd voor een laagdrempelige geschillencommissie voor de luchtvaart.

Meer informatie: www.eu-claim.nl