icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Slechte zorginstellingen met naam en toenaam op internet

Nieuws|

Gepubliceerd op:17 januari 2007


Wie wil weten of een ziekenhuis of andere zorginstelling goed of juist onder de maat presteert, kan terecht op internet. Sinds kort staan slecht presterende zorginstellingen met naam en toenaam op de website van de Inspectie Gezondheidszorg

De Inspectie is de instantie die de kwaliteit van zorg bewaakt. Alle ziekenhuizen en andere zorgverleners worden bij herhaling onder de loep genomen. Maar het is nieuw dat de Inspectie slecht presterende zorginstellingen publiekelijk aan de schandpaal nagelt.

De Consumentenbond is al jaren fervent voorstander van deze openheid omdat dit voor de consument bijdraagt aan een duidelijk en objectief inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg. En die informatie is nuttig bij de keuze voor een bepaald ziekenhuis. Bovendien is het voor álle ziekenhuizen en zorginstellingen een stimulans om de kwaliteit van de zorg op orde te houden of te brengen.

Openheid van zaken

Naast het initiatief van de Inspectie brengt ook de Consumentenbond de kwaliteit van de zorg in kaart. Recent zocht de bond uit welke ziekenhuizen het best en het slechtst scoren bij de behandeling van enkele specifieke aandoeningen. Niet alle ziekenhuizen waren daar blij mee en openheid van zaken werd lang niet altijd gegeven. Nu ook de Inspectie duidelijke publieksinformatie gaat geven, rekent de Consumentenbond op meer transparantie.

Lees ook:
Ziekenhuisvergelijker
Verpleeghuizen