icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Apotheker niet altijd aanwezig

Nieuws|

Gepubliceerd op:15 november 2007


Het is wettelijk verplicht dat er altijd een apotheker aanwezig is in de apotheek, maar in de praktijk valt dat behoorlijk tegen. In ruim een kwart van de gevallen is de apotheker er niet, zo blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond bij 30 apotheken.

Proefpersonen vroegen in alle 30 apotheken om advies over een worminfectie. In eerste instantie liet de klant zich informeren door de apothekersassistente, waarna ook nog om een kort gesprek met de dienstdoende apotheker werd gevraagd. In 8 zaken bleek de apotheker afwezig en in 3 andere gevallen kreeg de proefpersoon de apotheker niet te spreken.

Eindverantwoordelijk
Op aandringen van de beroepsorganisatie van apothekers (KNMP) is de aanwezigheidsplicht opgenomen in de nieuwe Geneesmiddelenwet. Nu blijkt echter dat apothekers de eis lang niet altijd nakomen. De Consumentenbond is altijd sceptisch geweest ten aanzien van de aanwezigheidsplicht. Het is veel belangrijker dat consumenten goed en kundig advies krijgen. En of dat advies dan van de apotheker of van de assistente komt, maakt weinig verschil. De bond heeft de KNMP inmiddels om opheldering gevraagd.

Lees ook
Artikel: 'Waar is de apotheker' (leden)