icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Check beleggingshypotheek op verborgen risico’s

Nieuws|

Gepubliceerd op:11 april 2007


Consumenten lopen risico bij het afsluiten van een beleggingshypotheek, met name als die in combinatie met een kapitaalverzekering wordt afgesloten. Om consumenten beter inzicht te geven in eventuele verborgen risico’s van hun (beleggingsverzekerings)hypotheek heeft de Consumentenbond de ‘risicometer hypotheken’ op www.consumentenbond.nl gelanceerd. 

De ‘risicometer hypotheken’ moet consumenten helpen te bepalen of zij een hypotheek hebben afgesloten met een beleggingsverzekering dan wel of zij een offerte voor dit product hebben gekregen. De resultaten van de risicometer geeft de consument antwoord op de vraag of hij een beleggingsverzekeringshypotheek heeft en welke mogelijke risico’s dat product in zich heeft. Mocht er sprake zijn van een hypotheek met beleggingsverzekering dan wordt ook duidelijk welke vervolgstappen er het beste kunnen worden ondernomen.

Steekproef Consumentenbond
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten onvoldoende inzicht krijgen in de verborgen risico’s van hun beleggingsverzekeringshypotheek, met name over de kosten die in rekening worden gebracht. Ook hebben consumenten weinig tot geen zicht op de gevolgen als zij tussentijds de hypotheekverzekering beëindigen. Een recente steekproef toont aan dat het bijna 15 jaar duurt, voordat de waarde van de beleggingen de eigen inleg heeft overstegen.

Lees ook
Beleggingsverzekeringen (dossier)
Help ik heb een woekerpolis (Geldgids pdf)