icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Wie heeft nog geen brief van ONVZ ontvangen?

Nieuws|

Gepubliceerd op:22 juni 2007


ONVZ moest uiterlijk 21 juni alle (ex-)klanten informeren dat ze dit jaar toch aanspraak kunnen maken op de uitgebreide dekking die de zorgverzekeraar ze had beloofd. ONVZ wilde het aanvullende pakket tussentijds beperken, maar de rechter heeft op verzoek van de Consumentenbond daar een stokje voor gestoken.

Als mensen de brief van ONVZ niet (of te laat) hebben ontvangen, hoort de Consumentenbond dat graag. Het gaat zowel om mensen die bij ONVZ zijn gebleven, als mensen die na de poliswijziging ONVZ hebben verlaten.

Schade
ONVZ heeft aangegeven de declaraties, die op basis van de poliswijziging zijn afgewezen, alsnog af te handelen. Ook kunnen mensen declaraties alsnog indienen, als zij vanwege de poliswijziging dat hebben nagelaten (ook als zij naar een ander pakket van ONVZ zijn overgestapt).

Mensen die weggegaan zijn bij ONVZ, kunnen weer terug naar ONVZ. Zij moeten daar dan wel overeenstemming met hun nieuwe verzekeraar over krijgen. Bij problemen daarmee moet ONVZ de schade vergoeden, vindt de Consumentenbond. Gedupeerden kunnen daarvoor naar de Ombudsman Zorgverzekeringen of de rechter.

Als u nog geen brief van ONVZ heeft ontvangen, kunt u dat melden via cjakobs@consumentenbond.nl