icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Europa pakt overstappen aan

Nieuws|

Gepubliceerd op:14 november 2007


De Europese Commissie heeft plannen bekend gemaakt die moeten leiden tot betere, consumentvriendelijkere telefonie, breedband en televisie-diensten in Europa. Normale markten waar consumenten heldere prijs- en kwaliteitsinformatie kunnen verwachten en waarin zij daadwerkelijk kunnen kiezen. EU Commissaris Reding wil dit bereiken door de positie van consumenten te verstevigen en concurrentie tussen de aanbieders te vergroten.

Het pakket van maatregelen bevat onder andere het voorstel om consumenten recht te geven op transparante en vergelijkbare prijsinformatie en het recht om eenvoudig, binnen 1 dag over te stappen naar een andere aanbieder. Daarnaast wil de Commissie het toezicht op de telecommunicatiemarkt vergroten en nieuwe bevoegdheden introduceren om in te grijpen bij dominante partijen.

Hoge prioriteit
De Consumentenbond verwelkomt de plannen van de Europese Commissie. De bond ziet de aangekondigde maatregelen als een erkenning van de problemen die consumenten ondervinden bij het overstappen. De plannen van de Commissie moeten nog door het Europees Parlement en de lidstaten worden behandeld. De Consumentenbond zal de behandeling van de voorstellen in Brussel en Den Haag kritisch volgen, omdat deze onderwerpen voor de bond hoge prioriteit hebben.