icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Medische missers

Nieuws|

Gepubliceerd op:14 juni 2007


Minister Klink wil het aantal medische missers in de komende vijf jaar halveren. De Consumentenbond onderschrijft de noodzaak ervan, maar is verbaasd over het lukrake percentage en de periode. Elke medische misser is er één teveel. Daarom had de Consumentenbond verwacht dat de minister de ambitie had getoond om alle medische missers te voorkomen.

Een belangrijk middel om missers te voorkomen, is het elektronisch patiëntendossier. Daarmee kunnen problemen bij de overdracht worden voorkomen.  Ook al zijn alle betrokken partijen voor zo’n elektronisch dossier, het duurt nu al jaren om het ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Juist de minister is de persoon die dit proces in een stroomversnelling kan brengen.

Geschilencommissie
Medische missers zullen nooit helemaal worden uitgebannen. Daarom is het belangrijk dat zorgaanbieders zoveel mogelijk transparantie bieden naar consumenten. Ook onderstreept dat nog eens het belang van een geschillencommissie in de zorg om geschillen op laagdrempelige wijze voor alle partijen bindend te beslechten.