icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Namen slechte hypotheekadviseurs bekend maken

Nieuws|

Gepubliceerd op:1 november 2007


Uit onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) naar de kwaliteit van hypotheekadvies blijkt dat 1 op de 4 hypotheekadviezen die consumenten krijgen niet deugt. De Consumentenbond wil dat de AFM de namen bekend maakt van die hypotheekadviseurs die onder de maat presteren.

Volgens de huidige wetgeving mag de toezichthouder geen namen verstrekken. De Consumentenbond verzoekt daarom zowel de regering als de Vaste Kamercommissie voor Financiën er voor te zorgen dat de wetgeving aangepast wordt. Zowel de consument als de sector zijn gebaat bij het noemen van namen. Consumenten komen zo te weten welke hypotheekadviseurs slecht beoordeeld zijn door de AFM en binnen de sector kan het kaf van het koren gescheiden worden. Nu zijn namelijk ook de goede adviseurs ‘verdacht’. 

De bond kwam bij een onderzoek naar de kwaliteit van hypotheekadvies in de Geldgids van november 2007 ook tot de conclusie dat hypotheekadviezen soms onder de maat zijn. Adviseurs raadden te hoge leningen aan en jaagden de klant soms op onnodig hoge kosten.