icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Tweede Kamer versterkt wetsvoorstel oneerlijke handelspraktijken

Nieuws|

Gepubliceerd op:6 november 2007


Vandaag heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Oneerlijke Handelspraktijken (OHP) aangenomen. Daarbij heeft de Tweede Kamer gezorgd voor betere bescherming van consumenten dan in het oorspronkelijke wetsvoorstel was voorzien. De Consumentenbond heeft van meet af aan hier op aangedrongen. De Kamer heeft een amendement van Mei Li Vos (PvdA) gesteund, waardoor de bevoegdheden van de Consumentenautoriteit om oneerlijke handelspraktijken te bestrijden, worden versterkt.

Er komt een wettelijk verbod op oneerlijke handelspraktijken. Ondernemers die consumenten via bijvoorbeeld misleidende reclame en agressieve verkooppraktijken tot aankoop van producten bewegen, kunnen in de toekomst beter worden aangepakt.
De Consumentenbond strijdt al jaren voor wetgeving om consumenten tegen kwaadwillende bedrijven te beschermen. Bedrijven die zich willens en wetens schuldig maken aan deze praktijken riskeren, als de wet van kracht wordt, een boete van de Consumentenautoriteit. De Consumentenbond verwacht veel van de preventieve werking die van een boete uitgaat.

In de nieuwe wet staan naast een algemeen verbod specifieke situaties beschreven die als oneerlijke handelspraktijken aangemerkt worden.