icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kwaliteit vergelijken blijkt goede remedie

Nieuws|

Gepubliceerd op:25 juli 2007


Het aantal heroperaties na een liesbreuk daalt drastisch sinds steeds meer ziekenhuizen de Lichtenstein-methode gebruiken bij zo’n operatie. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Mediquest.Operatiemes

De ziekenhuizen hebben duidelijk van elkaar geleerd. Door informatie uit te wisselen over de kwaliteit van de behandelingen, hebben ze gezien welke behandeling de beste resultaten oplevert, met de minste zorgen voor de patiënt. Zorgaanbieders waren vroeger nogal eens kritisch over projecten van onder andere de Consumentenbond waarin kwaliteit werd vergeleken. Die trend is duidelijk gekeerd. Met een aansprekend succes tot gevolg.

Versnelling
De Consumentenbond gaat er vanuit dat de huidige trajecten in de zorg die kwaliteitsinformatie moeten opleveren hierdoor een versnelling ondergaan. Informatie over kwaliteit van de zorg moet worden vertaald naar keuze-informatie voor de consument. Dit stimuleert zorgaanbieders nog verder de zorg te verbeteren, onder andere door gebruik te maken van ervaringen en prestaties van collega’s.