icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vraag in de winkel naar XP

Nieuws|

Gepubliceerd op:12 oktober 2007


Wie een nieuwe computer koopt, ziet in (web-)winkels alleen computers met Windows Vista staan, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De Consumentenbond adviseert mensen die niet zoveel verstand van computers hebben om toch te vragen naar XP, de voorganger van Vista.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel mis kan gaan door Vista. Ook de meer dan 5.000 klachten die bij de bond zijn binnengekomen, zijn daarvoor een belangrijk signaal. Vandaar dat de bond aan Microsoft vraagt om mensen met klachten de mogelijkheid te bieden direct terug te gaan naar XP, het uitontwikkelde en goede functionerende besturingssysteem van Microsoft. In een gesprek met Microsoft Nederland, 11 oktober, heeft het softwarebedrijf hier nee tegen gezegd.

Actie
De Consumentenbond gaat door met actievoeren en roept nu winkeliers op om mensen, die al een nieuwe computer met Vista hebben gekocht en klachten hebben, gratis en zonder gedoe XP aan te bieden. Aan consumenten adviseert de bond, zolang de problemen niet de wereld uit zijn, alleen Vista te kopen als je zeker weet dat jij geen problemen krijgt of in staat bent om die op te lossen.