icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Tweede Kamer stemt in met bel-mij-niet-register

Nieuws|

Gepubliceerd op:23 januari 2008


Er komt een eind aan irritante verkooptelefoontjes rond etenstijd. De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met een wettelijk bel-mij-niet-register. Consumenten weten nu zeker dat ze niet ongewenst worden gebeld. De Consumentenbond pleit al sinds 2005 voor zo’n wettelijk verplicht register.

Telemarketeers zijn verplicht zich bij het bel-me-niet-register aan te sluiten. Consumenten die ingeschreven staan in dit register mogen niet langer telefonisch worden benaderd met commerciële aanbiedingen. De termijn van inschrijving in het register is voor onbepaalde tijd. Inschrijving in het register is zeer eenvoudig en kan via post, telefoon of internet. Verder is de telemarketeer verplicht consumenten de mogelijkheid te bieden zich tijdens een gesprek direct in te schrijven in het bel-mij-niet-register.

Telefoonterreur
Uit onderzoek van de Consumentenbond in 2005 kwam naar voren dat veel mensen zich ergeren aan commerciële aanbiedingen per telefoon. Het gaat met name om het tijdstip van bellen, het doorvragen als aangegeven wordt geen belangstelling te hebben en aan het feit dat de beller naam en persoonlijke gegevens weet.