icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Onvoldoende garantie medewerking verzekeraars bij beleggingsonderzoek

Nieuws|

Gepubliceerd op:17 juni 2008


Medewerking van verzekeraars wordt onvoldoende gegarandeerd, en onderzoekers hebben niet de mogelijkheid in de openbaarheid signalen af te geven wanneer het proces, de voortgang van het onderzoek en/of de kwaliteit van medewerking van instanties of verzekeraars te wensen overlaat. De Consumentenbond acht deze voorwaarden cruciaal voor het slagen van een vervolgonderzoek naar beleggingsverzekeringen.

Het onafhankelijk feitenonderzoek moet voor individuele consumenten duidelijk maken of zij een beleggingsverzekering hebben en wat daar mis mee is, door het noemen van namen en rugnummers. Daarnaast moeten de uitkomsten van het feitenonderzoek voor consumenten te vergelijken zijn met de normale kostenstructuur van reguliere beleggingsfondsen.

Compensatie schade
Om verder uitstel te voorkomen dringt de bond aan op een formele toezegging van alle betrokken partijen met de voorgestelde onderzoeksopzet en het gekozen tijdspad. Ook moeten consumentenorganisaties vanaf dag één betrokken zijn bij een vervolgonderzoek. De Consumentenbond heeft criteria opgesteld waaraan een vervolgonderzoek naar beleggingsverzekeringen moet voldoen en deze vorige week aan de minister van Financiën gestuurd.