icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beperk prijsstijging strippenkaart tot inflatie

Nieuws|

Gepubliceerd op:9 september 2008


De Consumentenbond wil dat de prijsverhoging van de strippenkaart in 2009 beperkt blijft tot maximaal de inflatie (naar verwachting ongeveer 3,5%). Maandag 8 september 2008 maakte staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat bekend dat ze de tarieven voor het stads- en streekvervoer met 4,5% wil verhogen. Dit is tegen het advies van de consumentenorganisaties.

Het is waarschijnlijk een van de laatste keren dat de Rijksoverheid een besluit neemt over de tarieven van het openbaar vervoer. Wanneer de OV-chipkaart ingaat, is dat de bevoegdheid van de decentrale overheden. Een van de eisen van de Consumentenbond is dat door de invoering het reizen met het openbaar vervoer niet duurder mag worden. De geplande verhoging van de strippenkaart met 4,5% verhoudt zich niet tot de plannen van het Kabinet om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.

Veto

Het besluit van de staatssecretaris om de tarieven te verhogen moet nog worden voorgelegd aan de Tweede Kamer. De Kamer heeft vorig jaar zijn veto uitgesproken over een hogere tariefstijging dan de inflatie.