icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gezonde keuze in supermarkten makkelijker gemaakt

Nieuws|

Gepubliceerd op:23 juni 2008


Supermarktketen DekaMarkt heeft aangekondigd fruit bij de kassa’s neer te leggen in plaats van rekken vol verleidelijk snoepgoed. Ook de Plus en de Albert Heijn hebben aangekondigd het snoepgoed bij de kassa’s weg te halen. Hiermee wordt een voorzichtig begin gemaakt met het makkelijker maken van de gezonde keuze. Een goede ontwikkeling volgens de  Consumentenbond. Ouders van zeurende kinderen kunnen hun kind bij de kassa nu een gezond alternatief bieden.

De Consumentenbond toonde onlangs aan dat 10 grote supermarktketens het de consument vaak niet makkelijk maken om te kiezen voor gezond. Producten bevatten vaak onnodig veel zout en verzadigd vet. Supermarkten spelen in op zeurgedrag van kinderen door snoep op kinderhoogte te leggen en het beleid van de supermarktketens op het gebied van gezonde voeding is vaak alleen gericht op voorlichtingsactiviteiten, terwijl de huismerketiketten vaak onvolledig zijn. Dit alles maakt de gezonde keuze niet makkelijker.

De bond roept alle grote supermarktketens op het voorbeeld van DekaMarkt, Albert Heijn en PLUS te volgen. Ook moet het beleid breder aangepast worden aan de hand van de volgende boodschappenlijst:

  • meer gezonde aanbiedingen;
  • geen snoep op kinderhoogte;
  • volledige voedingswaarde op alle producten;
  • minder zout en verzadigd vet;
  • zorg voor zeurvrije kassa’s

Klik hier om het volledige rapport over gezond kiezen in de supermarkt te lezen.