icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Redelijk resultaat voor gedupeerden beleggingsverzekeringen

Nieuws|

Gepubliceerd op:10 september 2008


De Consumentenbond is blij dat er eindelijk een concreet en redelijk resultaat op tafel ligt voor consumenten die gedupeerd zijn door een beleggingsverzekering van Delta Lloyd. Feit blijft dat consumenten te veel betaald hebben voor deze producten en daar de rekening voor betalen.

Delta Lloyd is de eerste verzekeraar die aanbiedt een deel van dit teveel betaalde geld terug te geven. De schikking van de Stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim zal de financiƫle pijn voor een aantal consumenten verzachten.

Voor consumenten met een beleggingsverzekering van Delta Lloyd kan het onderhandelingsresultaat van de belangenorganisaties een acceptabele tegemoetkoming zijn voor de te hoge kosten die zij betaald hebben. De schikking kan een lange onzekere rechtsgang besparen. De Consumentenbond adviseert consumenten om het concrete aanbod van Delta Lloyd in 2009 af te wachten. Dat aanbod moet duidelijk maken welke tegemoetkoming individuele consumenten krijgen. Vervolgens kunnen zij -eventueel met hulp van een onafhankelijk financieel adviseur- bepalen of dat voor hen voldoende genoegdoening is of dat zij toch naar de rechter stappen.

Nu de eerste verzekeraar over de brug is, roept de Consumentenbond alle overige verzekeraars op om ook aan gedupeerde consumenten een passende oplossing te bieden. De bond zal concrete schikkingsvoorstellen van verzekeraars op de voet volgen. Meer informatie hierover zal te vinden zijn in de Geldgids.