icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Achmea, tref schikking in woekerpolisaffaire!

Nieuws|De Stichting Verliespolis en de Stichting Woekerpolis Claim hebben op 13 juli 2009 bekendgemaakt dat zij een schikking hebben getroffen voor consumenten die gedupeerd zijn door een beleggingsverzekering van Aegon. De Consumentenbond roept Achmea (Eureko met labels als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis) op om nu ook zo snel mogelijk met de stichtingen tot een onderhandelingsresultaat te komen. Consumenten hebben nu lang genoeg in onzekerheid gezeten.

Gepubliceerd op:13 juli 2009


Met deze deal hebben nu vijf grote verzekeraars een schikking getroffen die een acceptabele tegemoetkoming kan zijn voor de te hoge kosten die zij bij consumenten in rekening hebben gebracht. Voor consumenten een goed alternatief voor de gang naar de rechter of een klacht bij het Klachten instituut Financiële Dienstverlening. Uiterlijk 2011 krijgen consumenten een concreet aanbod van Aegon voor compensatie in hun persoonlijke situatie. Naast Achmea moeten ook de kleinere verzekeraars nog een schikking treffen met de stichtingen voor compensatie van gedupeerde consumenten.

Compensatie

In 2006 concludeerde de AFM dat er van alles mis was met beleggingsverzekeringen. Producten die consumenten op grote schaal hadden afgesloten om bijvoorbeeld hun hypotheek af te lossen of als inkomensvoorziening voor de oudedag. In 2008 heeft de AFM vastgesteld welke kosten er in rekening gebracht werden door verzekeraars en hoe hoog die zijn. Met de schikkingen wordt compensatie gezocht.