icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Politieke steun voor afschaffen overdrachtsbelasting

Nieuws|Tijdens de Algemene Beschouwingen op 16 september 2009 heeft de VVD gepleit voor het afschaffen van de overdrachtsbelasting. De Consumentenbond drong hier al eerder op aan in een open brief aan premier Balkenende (februari 2009). De bond roept de regering hierin op om bij het bestrijden van de economische crisis vooral te denken aan consumentgerichte maatregelen. Ook de VVD wil nu dergelijke maatregelen om bijvoorbeeld de huizenmarkt een impuls te geven.

Gepubliceerd op:18 september 2009


Op Prinsjesdag 15 september 2009 presenteerde minister Bos van Financiƫn de miljoenennota 2010 met daarin sombere vooruitzichten voor de economie. De Consumentenbond ziet de meeste mogelijkheden om de economie weer uit het slop te trekken door maatregelen te nemen die de vraag ondersteunen. Dit stimuleert consumenten bestedingen te doen die de economie een impuls geven. De overheid kan hieraan bijdragen door het vertrouwen van consumenten in markten en marktwerking te garanderen, maar ook door specifieke maatregelen als:

  • 1. het aantrekkelijk maken van milieubesparende maatregelen zoals de
    aanschaf van zonnepanelen. Hierdoor zullen er nieuwe bedrijven
    ontstaan die reageren op deze nieuwe vraag;
  • 2. het afschaffen van specifieke belastingen die de vraag in de weg staan, zoals de Vliegtax en de overdrachtsbelasting op koopwoningen.