icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Discussie over auteursrecht tijdens Noorderslag

Nieuws|Aan de vooravond van een kamerdebat over auteursrecht discussieert de Consumentenbond met experts en belanghebbenden over de toekomst van het thuis downloaden en kopiëren van muziek en films. Die discussie is vrijdag (16 januari) tijdens het internationale muziekfestival Noorderslag in Groningen. De bond zou graag zien dat SP-kamerlid Arda Gerkens, die ook meedoet aan de discussie, het consumentenperspectief meeneemt in het rapport van de parlementaire werkgroep Auteursrecht.

Gepubliceerd op:16 januari 2009


De Consumentenbond vindt het prima als artiesten een eerlijke beloning krijgen, maar dat mag niet leiden tot duurdere mp3-spelers of blanco CD’s en DVD’s. Ook moeten de huidige mogelijkheden om muziek en films te gebruiken, downloaden, afspelen en kopiëren behouden blijven.

Geen stap verder
Een eventuele introductie van strafrechtelijke maatregelen voor handhaving van intellectuele eigendomsrechten brengt het auteursrecht geen stap verder, zo oordeelt de bond. Wanneer consumenten worden gecriminaliseerd kan dit hun vertrouwen in het internet en de internethandel ondermijnen. Uiteindelijk krijgt de discussie aan de hand van het rapport van de parlementaire werkgroep een vervolg in de Tweede Kamer. De Consumentenbond wacht de inhoud van het rapport in spanning af.