icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Geen heffing op MP3-spelers

Nieuws|Het kabinet heeft 4 september besloten dat er de komende drie jaar geen heffing komt op MP3-spelers en harddiskrecorders én dat de bestaande heffing op blanco cd’s en dvd’s niet wordt verhoogd. De Consumentenbond verzet zich al jaren tegen uitbreiding van de heffingen (het zogenaamde thuiskopiestelsel) en is tevreden met het besluit van het kabinet.

Gepubliceerd op:10 september 2009


De heffing op blanco cd’s en dvd’s is bedoeld om artiesten te compenseren voor het kopiëren door consumenten. Europese regelgeving stelt lidstaten voor de keuze downloaden te verbieden of een heffing op blanco dragers in te voeren. Met de bevriezing van de bestaande heffingen ontstaat voor Nederlandse consumenten het best haalbare resultaat.

Auteursrechtdebat

Op dit moment is er een maatschappelijk debat gaande over het auteursrecht. De Tweede Kamer gaat een hoorzitting organiseren over de voorstellen uit het rapport van de werkgroep auteursrechten en bovendien zal het kabinet nog met een standpunt komen. De Consumentenbond zal actief deelnemen aan dit debat om de belangen van de consument optimaal te behartigen.