icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Geld stichting moet naar slachtoffers legionella

Nieuws|De Consumentenbond daagt Stichting Talpa voor de rechter omdat zij slachtoffers van de legionella-uitbraak op de Westfriese Flora in 1999 niet schadeloos stelt. Recent ontdekte de bond dat verzekeraar Nationale Nederlanden al in 2002 een groot geldbedrag in een aparte stichting heeft gestort om slachtoffers van deze ramp een schadevergoeding te geven. Slachtoffers en nabestaanden hebben echter tot op heden, ondanks jaren procederen, nog geen uitkering gekregen.

Gepubliceerd op:15 april 2009


Met de gang naar de rechter wil de Consumentenbond snel een einde maken aan deze onzekere en emotionele zaak. “Het geld bij de Stichting is bestemd voor slachtoffers van de legionella-uitbraak en moet zo snel mogelijk bij de slachtoffers terecht komen. Deze mensen zijn al meer dan 10 jaar bezig met procederen om te krijgen waar ze recht op hebben, namelijk schavergoeding voor het leed dat hen in toegedaan”, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. De zitting van het kort geding is op 22 april 2009 bij de rechtbank Zutphen.

Ruim 10 jaar geleden zijn er 242 mensen ziek geworden door een legionellabesmetting op de Westfriese Flora in Bovenkarspel. In de daarop volgende weken zijn er 32 mensen overleden aan de directe gevolgen van deze besmetting.