icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Tweede Kamer wil ‘Beneluxtrein’ behouden

Nieuws|De Tweede Kamer wil dat de bestaande uurverbinding op het spoor tussen Amsterdam en Brussel behouden blijft. De Consumentenbond heeft hier samen met andere consumentenorganisaties in het verleden al op aangedrongen. Op 1 juli 2009 nam de Tweede Kamer unaniem een motie aan die minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat dwingt zich tot het uiterste in te spannen om de huidige verbinding te behouden

Gepubliceerd op:7 juli 2009


De Consumentenbond vindt dat reizigers moeten kunnen kiezen tussen de langzamere, goedkopere Beneluxtrein en de snellere, duurdere hogesnelheidslijn. NS Hispeed wil de bestaande intercity van Amsterdam naar Brussel opheffen als er treinen over de HSL-Zuid gaan rijden. Reizigers die niet het hogere tarief willen betalen, zouden dan met een normale intercity tot Roosendaal moeten reizen en daar overstappen op een Belgische trein.

Reactie Eurlings

Het is nog onduidelijk hoe minister Eurlings gaat reageren op de motie. Buitenlandse verbindingen horen niet tot het hoofdrailnet, waarover afspraken zijn gemaakt tussen de overheid en de NS.