icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meldpunt voor ervaringen OV-chipkaart: www.ovloket.nl

Nieuws|Vanaf 29 januari 2009 kunnen consumenten alleen nog met een OV-Chipkaart reizen in de Rotterdamse metro. Mede dankzij de inzet van een waar leger aan informatiemedewerkers hebben zich geen al te grote problemen voorgedaan.

Gepubliceerd op:29 januari 2009


Om deze gedwongen overgang naar de OV-Chipkaart scherp te kunnen volgen heeft de Consumentenbond samen met andere organisaties het meldpunt www.ovloket.nl geopend. Reizigers kunnen hier terecht met vragen, problemen en ervaringen over reizen met de OV-Chipkaart.

Reiziger niet dwingen maar verleiden

De Consumentenbond is geen voorstander van deze gedwongen invoering van de OV-Chipkaart. Lang niet alle problemen zijn opgelost en er is nog niet voldaan aan alle reizigerseisen. De reiziger moet zelf kunnen kiezen. Pas als het overgrote deel is overgestapt op de OV-chipkaart, mag de strippenkaart worden afgeschaft. In Rotterdam was dit nog niet het geval, zoals onder meer bleek uit een quick scan van de bond afgelopen najaar. Een ruime meerderheid van de ondervraagden was het niet eens met het besluit van staatsecretaris Huizinga om de kaart af te schaffen. Van de Tweede Kamer mocht zij echter haar gang gaan. De staatssecretaris heeft inmiddels wel toegezegd dat pas na een grondige evaluatie in Rotterdam de strippenkaart in Amsterdam mag worden afgeschaft.