icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Reisaanbieders zonder garantieregeling aangepakt

Nieuws|Reisorganisatie Gold Travel uit Hilversum moet zijn garantstelling gaan regelen of stoppen met het aanbieden van pakketreizen. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de Consumentenautoriteit (CA). De CA gaat nog zo’n tien andere bedrijven aanpakken die hun (wettelijke) garantieregeling niet op orde hebben.

Gepubliceerd op:29 april 2009


Bedrijven die pakketreizen aanbieden (combinatie van reis, verblijf en andere diensten) moeten een voorziening hebben die garandeert dat reizigers bij een faillissement hun (aanbetaalde) geld terugkrijgen of hun vakantie kunnen voortzetten. In Nederland is het overgrote deel van de reisorganisaties aangesloten bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een kleine groep heeft niets geregeld en overtreedt daarmee de wet.

Zekerheid

De Consumentenbond raadt vakantiegangers aan om – indien zij de keus hebben – te boeken bij een organisatie die is aangesloten bij ANVR en SGR. Dat biedt zekerheid op het gebied van reisvoorwaarden, toegang tot de Geschillencommissie Reizen en een regeling bij calamiteiten of een faillissement.