icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Sombere economische vooruitzichten

Nieuws|Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt dat de Nederlandse economie in 2009 met 3,5% krimpt en dat de werkloosheid fors gaat stijgen. Gezien de ernst van de economische situatie roept de Consumentenbond de regering op om bij het bestrijden van de crisis vooral te denken aan consumentgerichte maatregelen, zoals het stimuleren van de vraag.

Gepubliceerd op:18 februari 2009


In een open brief aan premier Balkenende doet de bond een aantal concrete voorstellen, zoals het tijdelijk afschaffen van de overdrachtsbelasting en de vliegtax. Ook moet het juist nu (fiscaal) aantrekkelijker worden om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatiemateriaal en hoogrendementsketels. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten, het is een directe stimulans voor zowel de economie als het milieu.

Pensioen

De sombere vooruitzichten en aanhoudende slechte resultaten in de financiƫle markten hebben ook hun weerslag op pensioen. In een brief aan De Nederlandsche Bank roept de Bond de toezichthouder op er bij pensioenuitvoerders op aan te dringen dat er meer duidelijkheid komt voor gepensioneerden en actieve deelnemers. Iedereen heeft recht op duidelijke informatie, mensen moeten weten of er een probleem is, hoe groot het probleem is en hoe het wordt opgelost.

Open brief Consumentenbond aan premier Balkenende