icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Spaarders houden € 100.000 spaargarantie

Nieuws|Minister van Financiën Wouter Bos heeft op 10 maart 2009 bekend gemaakt dat de eerdere verhoging van de garantie op spaartegoeden naar € 100.000, permanent wordt. Daarmee kiest de Minister uitdrukkelijk voor zekerheid voor spaarders.

Gepubliceerd op:11 maart 2009


Naar aanleiding van vragen van leden heeft de Consumentenbond er bij de minister op aangedrongen snel duidelijkheid te geven over de garantie op spaartegoeden na 7 oktober 2009. Met dit besluit loopt de minister vooruit op de afspraak in Europa om per eind 2010 verplicht €100.000 te garanderen in elke lidstaat.

Garantieregeling

Vorig jaar besloot het kabinet de spaargarantie tot 7 oktober 2009 te verhogen tot €100.000 als gevolg van de financiële crisis. Het is goed dat de Minister voor zoveel mogelijk zekerheid heeft gekozen en de bestaande regeling doortrekt naar de toekomst. Dat betekent dat in geval van faillissement er €100.000,- per instelling per persoon wordt gegarandeerd. In het geval van een en/of rekening geldt deze garantie per rekeninghouder. Deze garantieregeling geldt voor banken met een vergunning van DNB die volledig onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen.