icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Politieke steun voor verbod permanente rimpelvullers

Nieuws|Net als de Consumentenbond wil nu ook de PvdA dat het gebruik van permanente rimpelvullers wordt verboden. Bijna de helft van alle privéklinieken maken nog steeds gebruik van dergelijke permanente middelen, zo blijkt uit recent onderzoek van RTL-nieuws. Eind 2007 kwam de Consumentenbond tot exact dezelfde conclusie.

Gepubliceerd op:9 maart 2009


Bij een rimpelbehandeling zijn grofweg drie mogelijkheden: een verlammend middel (zoals botox), een tijdelijke rimpelvuller (afbreekbaar) of een permanente vuller. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie ontraden het gebruik van permanente rimpelvullers vanwege het risico op complicaties, omdat er weinig bekend is over de effecten op lange termijn en omdat het niet mogelijk is de middelen zonder blijvende schade te verwijderen.

Geneesmiddel

Op grond van de risico’s én omdat er inmiddels genoeg alternatieven zijn, heeft de Consumentenbond al in oktober 2007 geopperd om bij cosmetische rimpelbehandelingen het gebruik van permanente vulmiddelen te verbieden. Ook wil de bond dat alle rimpelvullers de status van ‘geneesmiddel’ krijgen. Op die manier zijn er veel meer waarborgen ten aanzien van regelgeving, onderzoek en veiligheid.