icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Termijndeposito niet zonder risico

Nieuws|Wanneer de rentetarieven gelijk blijven of dalen, kan het voor spaarders voordelig uitpakken als ze hun spaargeld op een termijndeposito plaatsen. De bank keert bij deze spaarvorm namelijk een hogere rente uit omdat ze het geld langer vast mogen houden. Er kleven echter ook risico’s aan termijndeposito’s.

Gepubliceerd op:6 maart 2009


Risico’s termijndeposito

Spaarders die hun geld op een termijndeposito vastzetten maar dit tussentijds toch nodig hebben moeten hiervoor vaak een boete betalen. Daarnaast loop je, wanneer je je geld wegzet bij een bank, als consument altijd risico wanneer de bank in financiële problemen raakt. Gelukkig bestaat er op dit moment de depositogarantieregeling die spaartegoeden tot € 100.000 zeker stelt. Deze regeling bestaat echter tot 7 oktober 2009. De Consumentenbond raadt consumenten daarom aan in de gaten te houden wanneer de termijn van hun deposito eindigt.

Het is nog onduidelijk in hoeverre er na 7 oktober 2009 een depositogarantiestelsel zal gelden. De bond heeft het ministerie van Financiën gevraagd hierover duidelijkheid te verschaffen.