icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vage telefoontjes van ‘Zwitserse consumentenorganisatie’

Nieuws|De Consumentenbond heeft meldingen ontvangen van leden die een vreemd telefoontje kregen van de ‘Zwitserse consumentenbond’. Tijdens dit telefoongesprek wordt geprobeerd persoonlijke gegevens te ontfutselen. De bond raadt mensen die gebeld worden af om persoonlijke gegevens te verstrekken, omdat de doeleinden van het gesprek niet duidelijk zijn.

Gepubliceerd op:15 december 2009


In eerste instantie lijkt het alsof er door een persoon gebeld wordt, maar al snel blijkt dat het om een computerstem gaat. In Nederland is het echter verboden om gebruik te maken van belcomputers. Er wordt vervolgens een verhaal afgestoken over sponsors die fantastische producten ter beschikking hebben gesteld. Met de belofte van mooie prijzen wordt gezegd dat er €29 zal worden afgeschreven van de bankrekening van degene die gebeld wordt.

OPTA

De bond heeft deze kwestie gemeld bij telecomtoezichthouder OPTA. Mensen die gebeld zijn door deze ‘Zwitserse Consumentenbond’ kunnen hun klacht melden via www.spamklacht.nl. De Consumentenbond roept mensen die gebeld zijn of bij wie geld is afgeschreven door deze organisatie op hun ervaringen te melden via alarmlijn@consumentenbond.nl.