icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Financiële sector: verbeter uw leven in 2009!

Nieuws|De Consumentenbond roept de financiële sector op in 2009 het leven te beteren om zo, na de Kredietcrisis en de woekerpolisaffaire, het vertrouwen van de consument terug te winnen. Voor verzekeraars de schone taak om, voor zover nog niet gedaan, een regeling te treffen voor compensatie van te hoge kosten bij beleggingsverzekeringen. Adviseurs krijgen de boodschap om écht onafhankelijk en integraal advies te gaan geven waarbij het belang van de klant voorop staat.

Gepubliceerd op:6 januari 2009


De bond zal zich in 2009 hard maken voor een toezichthouder (AFM) die, ook bij nieuwe wetgeving, streng en slagvaardig optreedt en namen van overtreders noemt. Daarnaast wil de bond een overheid die als echte marktmeester functioneert en ingrijpt waar nodig. Bijvoorbeeld wanneer banken renteverlagingen van de ECB nauwelijks doorgeven aan consumenten.

Provisietransparantie

In 2009 treedt nieuwe wetgeving in werking die uitwassen binnen de financiële sector indamt en transparantie bevordert. Met deze regels verdwijnen omzetbonussen tussen aanbieders en adviseurs en krijgt de klant tijdig inzicht in alle kosten van bijvoorbeeld een hypotheek of levensverzekering. Adviseurs en aanbieders van financiële diensten moeten deze regels snel en zonder uitstel gaan naleven.