icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Albert Heijn, Lidl en de markt verkopen beste groenten en fruit

Nieuws|Albert Heijn, Lidl en de markt leveren de beste kwaliteit groenten en fruit. De prijzen die zij hiervoor rekenen zijn niet de allergoedkoopste, maar liggen wel op of onder het gemiddelde. Aldi en Lidl, gevolgd door Albert Heijn en de markt, bieden van alle onderzochte aanbieders de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groenten. Ook bij fruit hebben Aldi, Lidl en de markt een goede prijs-kwaliteitverhouding, net als Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond.

Gepubliceerd op:20 mei 2010


Kwaliteit

groente schapDe bond onderzocht bij de grootste supermarktketens, de markt en de Natuurwinkel de kwaliteit van appelen, bananen, sinaasappelen, kiwi's, druiven en mandarijnen plus bloemkool, sperziebonen, tomaat, komkommer, broccoli en sla. Alle producten werden beoordeeld op uiterlijk en smaak. Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden verkopen het smakelijkste fruit en de smakelijkste groenten zijn afkomstig van AH biologisch, direct gevolgd door de 'reguliere' groenten van AH en de markt. De 'mooiste' producten werden verkregen op de markt.

Natuurwinkel

Voor de Natuurwinkel die alleen biologische producten verkoopt, valt het oordeel ongunstig uit. Wat betreft het uiterlijk eindigt de keten in de onderste regionen. De smaak van de groenten en het fruit is wel in orde. Prijstechnisch is de Natuurwinkel in vrijwel alle gevallen het duurst: vaak zijn groenten en fruit 1,5 tot 2 keer zo duur als in de super of op de markt. Zo kostten sperziebonen bij de Natuurwinkel 8 euro per kilo terwijl supers en de markt hier 3 tot 3,50 euro voor rekenden.

Groenten- en fruitspeciaalzaken zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Lees ook:

  • Waar koopt u de beste groenten en fruit?
  • Waar zijn groenten en fruit het goedkoopst?