icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Financiële pensioenbijsluiter te beperkt

Nieuws|De belangrijkste informatie voor consumenten over hun pensioen is te weten hoeveel geld ze krijgen als ze met pensioen gaan en of dat genoeg is voor hun oude dag. Een financiële bijsluiter, zoals de AFM voorstelt, draagt misschien wel bij aan meer informatie over de risico's van een pensioentekort, maar mist nog de meest cruciale informatie. De Consumentenbond roept de sector en de toezichthouder op, consumenten beter te informeren over hun pensioenuitkering en of dit past binnen het bestedingspatroon van de consument.

Gepubliceerd op:30 november 2010


Informatie over het pensioen en de pensioenuitkering is op dit moment te onduidelijk en onvolledig. De bond juicht toe dat de AFM zich inzet voor een betere informatievoorziening maar vraagt zich af of een financiële bijsluiter de oplossing biedt. Ook het Pensioenregister speelt een belangrijke rol bij de informatievoorziening over pensioenen volgens de Consumentenbond. In het register staat een overzicht van de oudedagsvoorziening.

Pensioendossier
Op de site van de Consumentenbond staat uitgebreide informatie over pensioenen.  Consumenten krijgen met behulp van een online pensioenmodule inzicht in de financiële situatie op het moment dat ze met pensioen gaan. Ook staan er diverse mogelijkheden om een eventueel pensioentekort aan te vullen.