icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kamer moet niet wachten met plannen SMS-diensten en downloaden

Nieuws|De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op om drie onderwerpen die belangrijk zijn voor consumenten nog voor de landelijke verkiezingen te behandelen. Het gaat dan om de Telecommunicatiewet, waarmee SMS-diensten strenger kunnen worden aangepakt, het rapport Werkgroep Gerkens over downloaden én een wetsvoorstel waarin het recht op verzet bij telemarketing wordt gewijzigd. Deze onderwerpen zijn dermate urgent dat ze nog voor de verkiezingen moeten worden opgepakt.

Gepubliceerd op:26 februari 2010


De bond verzoekt de Eerste Kamer daarnaast om twee wetten controversieel te verklaren omdat ze nadelige gevolgen voor consumenten hebben. Allereerst de wet gebruik burgerservicenummer in de zorg die gaat over invoering van het EPD. De bond heeft hierover grote twijfels omdat de privacy, de waarborgen tegen misbruik van gegevens en de aansprakelijkheid niet goed geregeld zijn. De andere wet die controversieel verklaard moet worden, is de winkeltijdenwet omdat de besluitvorming over koopzondagen door gemeenten moet plaatsvinden, dicht bij de burger.

Demissionair

Zaterdag 20 februari 2010 is het kabinet Balkenende IV gevallen. Het demissionaire kabinet behandelt tot aan de landelijke verkiezingen op 9 juni 2010 slechts lopende en urgente zaken. De Tweede en Eerste Kamer beslissen de komende weken welke onderwerpen er op de kameragenda komen tot aan de verkiezingen.