icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Laat je niet hacken!

Nieuws|Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat internetgebruikers zich online veilig wanen. Tegelijk blijken consumenten niet alle risico’s te kennen en beschermen zij hun computer onvoldoende. Om consumenten te doordringen van het belang van veilig internetten, start de Consumentenbond de campagne Laatjeniethacken.nl!

Gepubliceerd op:15 juli 2010


laatjeniethackenEr is een speciale website gemaakt waarop alle informatie te vinden is: www.laatjeniethacken.nl. Hierop staan praktische ‘tips en toepassingen’ van experts en kunnen consumenten zelf praktijkervaringen uitwisselen. Op consumentenbond.hyves.nl kunnen bezoekers met een vriendenquiz elkaars kennis over veilig internet testen en vergelijken. Bovendien zijn discussies en tips op twitter te volgen via @internetveilig.

Online bedreigingen onbekend

De bond hield een uitgebreide enquête onder bijna 3000 consumenten. Zo’n 76% van de deelnemers voelt zich in het algemeen veilig op internet. Dat is –volgens henzelf– vooral te danken aan hun ‘veilige gedrag’ en ‘goede beveiliging’. Bij een aantal concrete kennisvragen blijkt er nogal wat te schorten aan de vermeende kennis. Van de nieuwere en deels gevaarlijker bedreigingen is veel minder bekend. Van een ‘bot’, een ‘exploit’ of een ‘root kit’ weet meer dan 80% niet waar het over gaat.

Alle uitkomsten van de enquête staan in de Consumentengids van juli/augustus 2010.

Videoreportage Veilig Online:     

Zie ook:       

www.consumentenbond.nl/laatjeniethacken

www.laatjeniethacken.nl

www.consumentenbond.hyves.nl