icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gevolgen slecht hypotheekadvies onbekend

Nieuws|De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet consumenten die in 2009 slechte hypotheekadviezen kregen, helpen achterhalen of zij financieel benadeeld zijn. Uit onderzoek van de AFM blijkt dat 1 op de 6 consumenten vorig jaar geen goed hypotheekadvies kreeg, maar de toezichthouder zwijgt over de betekenis hiervan voor de benadeelden. De Consumentenbond vindt dit niet meer van deze tijd en roept de AFM dan ook op duidelijkheid te verschaffen.

Gepubliceerd op:21 oktober 2010


Onderhandelen'Wij zijn geschokt dat het nog steeds om enorme aantallen gaat', aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. 'Dienstverleners verstrekten in 2009 48.000 hypotheekadviezen en 134.000 adviezen over overlijdensrisicoverzekeringen die onder de maat zijn. De AFM laat in het midden welke consumenten financiële schade lijden en wat ze kunnen doen om de schade te compenseren. Dat moet en kan anders'.

Mening consument

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 82% van de consumenten wil weten wie slechte adviezen geeft. 75% wil bovendien dat de AFM misstanden schriftelijk aan hen meldt en 77% wil dat de AFM de schade vaststelt. Daarvoor heeft de AFM meer wettelijke bevoegdheden nodig, vindt de bond.

Lees ook: