icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

NZa in de tang door orthodontisten

Nieuws|Het is een zeer slechte zaak dat de 34% verlaging van de orthodontietarieven is uitgesteld. Het uitstel van de verlaging kon voorkomen worden door tijdig onderzoek naar de tandartstarieven door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Consumenten blijven hierdoor te veel betalen voor beugels.

Gepubliceerd op:16 december 2010


binnenpagina_vrouwOrthodontisten hebben de NZa ook in de tang, zo concludeert de Consumentenbond. De geplande tariefsverlagingen vervallen doordat orthodontisten dreigen zich massaal uit te schrijven uit het specialistenregister. De Consumentenbond vindt het belangrijk dat onderzoek naar tarieven en inkomsten gedegen gebeurt, maar wil dat de NZa een termijn noemt waarop consumenten eindelijk meer duidelijkheid krijgen. Positief staat de bond tegenover het voornemen om nog steeds de tandarts en orthodontietarieven voor beugelbehandelingen gelijk te trekken.

Jarenlang schommelen

Kostenonderzoek uit 2010 liet zien dat de opbrengsten van orthodontisten inmiddels nog iets hoger zijn dan uit onderzoek in 2007 bleek. Toch hebben de resultaten nog niet tot een reëel tarief voor consumenten geleid en schommelen de tarieven in de mondzorg al jaren.